Žáci 1. ročníku Marek Dvořáček a Ondřej Jánoš z oboru vzdělání Kuchař–číšník se v sobotu 21. května 2022 zúčastnili v rámci Gastronomických slavností M. D. Rettigové v Litomyšli soutěžní přehlídky gastronomických škol s tématem „Bramborové škubánky“.
Soutěžním úkolem bylo připravit v časovém limitu 50 minut 4 porce teplého pokrmu, kde hlavní složkou bylo kuřecí maso, připravené ve dvou úpravách. Součástí pokrmu byly bramborové škubánky ve volné úpravě.
Marek a Ondra soutěžili s pokrmem „Kuřecí roláda plněná avokádem
a kedlubnou, masová kroketa, škubánky, tymiánový demi glace, glazovaná zelenina“.
Soutěžící hodnotila odborná porota, ve které byli zastoupeni členové Asociace kuchařů a cukrářů ČR a další odborníci v oboru gastronomie.
V letošním roce se nám podařilo obhájit 2. místo.
Gratulujeme k umístění. Poděkování patří i paní učitelce odborného výcviku Pavlíně Šedové za přípravu a inspiraci žáků.
Zároveň jsme naši školu prezentovali v prodejním stánku, kde žáci a učitelé prodávali zákusky a dorty vyrobené od našich cukrářů.
Ing. Marie Michálková