V pátek 18. října 2019 proběhl na Obchodní akademii a Hotelové škole Havlíčkův Brod dvanáctý ročník soutěže „O bramborovou pochoutku Vysočiny 2019“, kterou pořádala škola ve spolupráci s Českým bramborářským svazem.
Naší školu reprezentovaly 2 žákyně ze třídy KU2 – Monika Bartošová a Karolína Horáková
Téma letošního ročníku mělo připomenout 30 let od sametové revoluce se vzpomínkou na retro pokrmy a prezentovat je v původní nebo moderní úpravě podle trendů současné gastronomie.
V soutěžní disciplíně „Restaurační moučník“ předložila Karolína Horáková porotě piškotovou bramborovou slzu s lehkým krémem a pomerančovým coulines, kde použila při přípravě vařené brambory.
V druhé soutěžní disciplíně „Bramborové suflé“ připravila Monika Bartošová bramborové suflé zapečené s králičím ragú a majoránkovou omáčku.
Každou ze soutěžních disciplín posuzovala odborná komise složená z odborníků z praxe, kteří hodnotili především zručnost, originalitu, kreativitu, dodržení technologického postupu, vzhled, vůni, chuť jednotlivých pokrmů, hygienu práce a úroveň prezentace.
Na závěr bylo vyhlášení výsledků. V kategorii „Restaurační moučník“ se umístila Karolína Horáková na 3. místě.
Žákyním a paní učitelkám odborného výcviku za jejich práci děkuji a gratuluji.
Ing. Marie Michálková