Nové pomůcky opět „v akci“

Ve dnech od 20. do 24. května se také ve druhém pololetí žáci tříd CR1, VS1, O2A a O2B zúčastnili v rámci výuky předmětu „Fyzika“ a „Základy přírodních věd“ praktických cvičení.

Žáci si opět vyzkoušeli práci se školním experimentálním systémem Vernier. Pracovali
s bezdrátovými senzory, které připojovali přes Bluetooth k notebookům, a díky tomuto propojení si mohli grafy i datové řady vytvořené v programu Graphical Analysis uložit, dále je upravovat
a výsledky měření vyhodnotit. Tentokrát pracovali s voltmetry a hlukoměrem. Na jednom pracovišti vytvářeli galvanický článek za pomoci citronu, jablka a brambory a měřili napětí. Na dalším pracovišti zapojovali do obvodu s plochou baterií ruce, vlasy a izolant. Opět zjišťovali napětí. Dále pracovali s hlukoměrem a porovnávali grafy jednotlivých vyslovených samohlásek. Vyzkoušeli si také práci s neodymovými, tyčovými a feritovými magnety. Z permanentního magnetu, baterie a speciálně tvarovaného vodiče sestavovali jednoduchý homopolární motor.

Žáci se během praktických cvičení vystřídali na šesti pracovištích a díky novým, moderním pomůckám si tyto hodiny užili.

Ing. Hana Michalcová

« zpět na výpis událostí

Potřebujete poradit?

Kontaktujte nás

Kde nás najdete?

Zobrazit na mapě