Ve dnech 9. až 10. dubna 2018 se žáci 2. ročníků učebních oborů Cukrář a Kuchař – číšník zúčastnili pod vedením lektora Tomáše Zahradila baristického kurzu.
Během teoretické části získali žáci informace týkající se charakteristiky, způsobu pěstování, sklizně a pražení kávy. Měli možnost porovnat vzorky nepražené zelené, světle skořicové i velmi silně pražené kávy. Seznámili se s funkcí, údržbou a seřízením kávomlýnku. Vše bylo doplněno krátkým výukovým videoprogramem. V praktické části se žáci naučili obsluhovat kávovar, připravovali espresso, cappuccino a osvojili si správné šlehání mléka.
Na závěr kurzu byly prověřeny teoretické znalosti žáků v krátkém testu a po té jim byl předán certifikát.
Kurz byl přínosným obohacením výuky, získané znalosti a dovednosti mohou dobře využít v praxi.
Ing. Hana Michalcová
vedoucí kurzu