Žákyně 1. ročníku Kateřina Hubáčková a Karolína Krátká z oboru vzdělání Kuchař – číšník se v sobotu 19. května 2018 zúčastnily v rámci Gastronomických slavností M. D. Rettigové v Litomyšli soutěžní přehlídky gastronomických škol s tématem „Pečité a sedliny“.
Soutěžním úkolem bylo připravit v časovém limitu 50 minut 4 porce teplého pokrmu, kde hlavní složkou bylo tepelně upravené maso. Pokrm musel být inspirovaný kuchařským uměním legendy české kuchyně Magdaleny Dobromily Rettigové.
Katka s Karolínou soutěžily s pokrmem „Bylinková vepřová panenka pečená v podmáslí, bramborové placky a zelí z vodnice“.
Soutěžící hodnotila odborná porota, ve které byli zastoupeni členové Asociace kuchařů a cukrářů ČR a další odborníci v oboru gastronomie. V letošním roce děvčata obhájila 4. místo.
Žákyním gratulujeme. Poděkování patří i paní učitelce odborného výcviku Pavlíně Šedové za přípravu a inspiraci žákyň.
Zároveň jsme naši školu prezentovali v prodejním stánku, kde žáci oboru Cukrář prodávali své zákusky a dorty.
Ing. Marie Michálková