V pátek 19. října 2018 proběhl na Obchodní akademii a Hotelové škole Havlíčkův Brod jedenáctý ročník soutěže „O bramborovou pochoutku Vysočiny 2018“, kterou připravila škola ve spolupráci s Českým bramborářským svazem.
Naší školu reprezentovaly 2 žákyně, z KU1 – Nikola Hüblová a z KU3 – Natálie Kindlová. Téma letošního ročníku mělo připomínat prvorepublikovou gastronomii.
V soutěžní disciplíně „Příprava obložených chlebíčků s bramborovým salátem“ předložila Nikola Hüblová porotě 8 chlebíčků, kde použila ingredience vlastního technologického postupu a 100 g bramborového salátu. Na přípravu salátu a obložených chlebíčků měla Nikola časový limit 60 minut.
V druhé soutěžní disciplíně „Restaurační moučník z bramborového těsta“ připravila Natálie Kindlová bramborové lokše plněné mátovým tvarohem, přelité švestkovou pivní omáčkou a posypané ořechovou drobenkou.
Každou ze soutěžních disciplín posuzovala odborná komise složená z odborníků z praxe, kteří hodnotili především dodržení technologického postupu, vzhled, vůni, chuť jednotlivých pokrmů a hygienu práce.
Na závěr bylo vyhlášení výsledků. V kategorii „Příprava obložených chlebíčků s bramborovým salátem“ se umístila Nikola Hüblová na 3. místě. A v kategorii „Restaurační moučník z bramborového těsta“ se umístila Natálie Kindlová na 4. místě.
Žákyním a paní učitelkám odborného výcviku za jejich práci děkuji a gratuluji.
Ing. Marie Michálková