Žáci 1. ročníku Veronika Štěpánková a Lukáš Badač z oboru vzdělání Kuchař – číšník se v sobotu 18. května 2019 zúčastnili v rámci Gastronomických slavností M. D. Rettigové v Litomyšli soutěžní přehlídky gastronomických škol s tématem „Zvěřina (hřbet)“.
Soutěžním úkolem bylo připravit v časovém limitu 50 minut 4 porce teplého pokrmu, kde hlavní složkou bylo tepelně upravené maso ze zvěřiny. Pokrm musel být inspirovaný kuchařským uměním legendy české kuchyně Magdaleny Dobromily Rettigové.
Veronika a Lukáš soutěžili s pokrmem „Pečený jelení hřbet, houbové ragú, bramborový trojhránek s dýňovým pyré, hruška pošírovaná v červeném víně s kousky švestek“.
Soutěžící hodnotila odborná porota, ve které byli zastoupeni členové Asociace kuchařů a cukrářů ČR a další odborníci v oboru gastronomie.
V letošním roce se nám podařilo obhájit 3. místo.
Gratulujeme k umístění. Poděkování patří i paní učitelce odborného výcviku Pavlíně Šedové za přípravu a inspiraci žáků.
Zároveň jsme naši školu prezentovali v prodejním stánku, kde žákyně oboru Prodavač prodávaly zákusky a dorty vyrobené od našich cukrářů.
Ing. Marie Michálková