Ve dnech 31. 10. 2016 – 4. 11. 2016 se uskutečnil barmanský kurz pro žáky třetího ročníku obor Kuchař- číšník a Cukrář ve spolupráci s 1. Českou barmanskou akademií pod vedením pana Miloše Trettra.
Žáci měli možnost, se seznámit s technikou přípravy základních drinků v šejkru, míchací sklenici i mixéru. Naučili se okolo 80 receptur. Vedle praktické části probíhala i teoretická o zbožíznalství, destilaci, nejznámějších značkách nápojů a jejich využití na baru. Po celou dobu kurzu na nás pan Tretter působil pozitivně a doplňoval teorii o své poznatky ze zahraničí, života i práce za barem. Na základě úspěšné teoretické i praktické zkoušky obdrželi žáci certifikáty, které jim slavnostně předal pan Tretter ve spolupráci s ředitelem školy.
Ing. Dušková Milena
vedoucí kurzu