Ve dnech 4. až 8. října 2021 se na budově TYR pro žáky třetího ročníku učebního oboru Cukrář a učebního oboru Kuchař – číšník uskutečnil Barmanský kurz. Dvacet čtyři žáků mělo možnost pracovat pod vedením Miloše Trettera, zakladatele a majitele 1. ČESKÉ BARMANSKÉ AKADEMIE u nás a autora několika publikací zaměřených na koktejly.
Kurz byl rozdělen na teoretickou a praktickou část. V teoretickém bloku se žáci seznámili s historií a výrobou jednotlivých surovin, ze kterých potom v části praktické vyráběli míchané drinky. Během kurzu se naučili míchat přibližně 50 nápojů – od krátkých nápojů před jídlem a po jídle, dlouhých nápojů, krátkých nápojů přímo do skla, nápojů obsahujících sekt až po nápoje s netradiční přípravou. Po celou dobu výuky měli žáci k dispozici odborná skripta a ukázkový materiál. Po úspěšném ukončení kurzu získali účastníci certifikát, který je uznáván českou barmanskou asociací a je uznáván i v zahraničí.
Žáci si vyslechli také celou řadu zajímavých příběhů a mohli se ponaučit ze zkušeností pana lektora. Celý kurz probíhal bez problémů.
Ing. Hana Michalcová