Ve dnech 24. a 25. března 2022 proběhl v naší škole baristický kurz určený žákům gastronomických oborů Kuchař – číšník a Cukrář. Zúčastnilo se ho 22 žáků třídy CU2 a KU2. Kurz vedl barista pan Tomáš Zahradil z ČESKÉ BARMANSKÉ ASOCIACE.
První výukový den se žáci seznámili s teorií kávy, kde se pěstuje, jejím zpracováním a pražením. Osvojili si principy každodenní péče o kávovar, kávomlýnek a mezinárodně uznávané standardy v přípravě nápojů z kávy.
Druhý výukový den byl zaměřen na praktickou práci s mlékem a osvojení si dodržování správných postupů i hygienických pravidel. Vyšlehali nespočetně konviček mléka a připravili spoustu espress. Naučili se tak správný baristický postup při přípravě espressa, cappuccina a základy při chodu v kavárně.
Účastníci kurzu po závěrečném testu obdrželi certifikát CBA BARISTA JUNIOR, jehož platnost je celosvětová.
Ing. Milena Dušková