Ve středu 14. prosince 2022 jsme se vypravili se třídou KU3 na exkurzi do baru a muzea Absintherie, abychom se seznámili nejen s chutí dobrého absintu, ale také s jeho správným servírováním.
Mnoho lidí má stále zafixováno, že absint je něco strašného a zakázaného. Avšak v dnešní době je absint prémiovým alkoholem, který je získáván jako čistý bylinný destilát. Proto Vám chceme vyvrátit, že absint musí být zelený, a že když jej ochutnáte, budou se s vámi dít zvláštní věci. V baru Absintherie můžete ochutnat kolem 100 druhů absintu.
Tuto exkurzi jsme spojili i s adventními trhy. Svařák a medovina tu voní na každém rohu a nouze není ani o trdelníky, klobásy. Dýchla na nás i v tomto mrazivém počasí kouzelná vánoční atmosféra, kterou jsme si společně užili.
Milena Dušková