18. a 19. dubna 2017 se konal baristický kurz pod vedením lektora Michala Křižky. Byl určen pro žáky, kteří měli chuť se naučit připravovat espresso a cappuccino. Kurzu se účastnilo 20 žáků 2. ročníků Kuchař-číšník, Cukrář.
V úvodu proběhla teoretická část, ve které účastníci získali znalosti o původu kávy, jejím pěstování, způsobu zpracování a pražení. Vše bylo doplněno o fotografie, krátké video ukázky a osobními poznatky lektora. Seznámili jsme se i s posledními trendy servisu kávy, oblečení baristů a zařízením kaváren.
V praktické části se žáci věnovali nejprve druhům kávy, její degustaci, pravidlům a přípravě základního nápoje espressa, poté se naučili napěnit mléko a následovalo kompletování cappuccina.. Když všichni účastníci zvládli uvedené činnosti, zhlédli dokumentární film o kávě. Na závěr obdrželi certifikát o absolvování kurzu a jsou připraveni prakticky vykonávat práci baristy.
Mgr. Hana Myšáková
vedoucí kurzu