Ve dnech 5. října 2020 až 9. října 2020 se uskutečnil barmanský kurz pro žáky třetích ročníků učebních oborů Cukrář a Kuchař- číšník ve spolupráci s 1. Českou barmanskou akademií pod vedením pana Miloše Trettra.
Účastníci kurzu měli možnost seznámit se s technikou přípravy základních drinků v šejkru, míchací sklenici i mixéru. Naučili se, jak správně připravit pracoviště, seznámili se pomůckami barmana, barových sklem a pomůckami na servis, dále procvičovali 50 základních receptur cockteilů.
Kromě praktické části probíhala i teoretická část o zbožíznalství, destilaci, nejznámějších značkách nápojů a jejich využití na baru. Po celou dobu kurzu na nás pan Tretter působil pozitivně a doplňoval teorii o své poznatky ze zahraničí, života i práce za barem.
Na základě úspěšné teoretické i praktické zkoušky obdrželi žáci certifikáty, které jim slavnostně předal pan Tretter ve spolupráci s panem Davidem Chadimou.
Ing. Marie Michálková