Ve čtvrtek 30. března 2017 se Hradec Králové již po 22. stal místem setkání všech milovníků moderní a tradiční gastronomie. V kongresovém centru ALDIS začaly soutěže kuchařského a cukrářského umění GASTRO HRADEC – Vitana Cup 2017.
Žáci naší školy 1. a 2. ročníků učebních oborů Kuchař – číšník, Cukrář a Prodavač vyrazili na tuto podívanou a i zároveň podpořit soutěžící spolužáky v několika disciplínách:
V kategorii „Velikonoční beránek“ soutěžila Olga Zemanová a Eliška Korosová, obě ze třídy CU3. Olgy bílý beránek jako z obláčku získal 1. místo. Čokoládový beránek pro štěstí od Elišky se umístil na 3. místě.
V kategorii „Velikonoční nádivka“ soutěžil Petr Doleček a Petr Horáček, oba ze třídy KU2. Nádivka Petra Horáčka byla s kuřecími játry a umístila se ve stříbrném pásmu. Nádivka Petra Dolečka byla s kopřivami a umístila se v bronzovém pásmu.
V kategorii „Carving = vyřezávaná zelenina a ovoce“ se s probouzejícím jarem prostřednictvím cukrových melounů a jablek mohly pochlubit žákyně z KU1 Jana Rejnušová a Lenka Čermáková. Děvčata se umístila ve stříbrném pásmu.
Dále na výstavě bylo možno se zapojit do soutěže o nejlepší paprikovou omáčku. Veřejnosti byly nabídnuty degustační vzorky všech soutěžících a každý pak mohl dát té své „lahodné“ omáčce hlasovací žeton. Omáčku za naší školu uvařil a nás i reprezentoval z KU3 Libor Fehér. A že se mu povedla, dokazuje medaile. Naše omáčka vyhrála 2. místo.
Děkujeme všem zúčastněným a gratulujeme k umístění!
Ing. Marie Michálková