2. prosince 2017 proběhlo ve středočeském Mratíně Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu – Vitana Majonéza Cup 2017.
Za naší školu se zúčastnil tříčlenný tým (KU1 – Iva Bartáková, Helena Horváthová, Filip Horníček), který získal 10. místo z 23 soutěžících týmů.
V hodnotitelské porotě vždy předsedá mediálně známá osobnost a tentokrát to byla Markéta Hrubešová.
Podmínkou bylo připravit na místě za 60 minut 2 kg bramborového salátu podle vlastní receptury.
A jaká byla naše receptura?
1 200 g brambory
100 g cibule
2 ks lahůdková cibulka
1 sklenička sterilovaná zelenina Moravanka
300 g majonéza
1 lžíce hořčice
3 ks vejce
100 g zakysaná smetana
1 lžíce worchesterová omáčka
pepř, sůl
pažitka
Ing. Marie Michálková