Kuchař-číšník

Získej nejen výuční list...

  • Carvingový kurz – vyřezávání květinových motivů z ovoce a zeleniny, příprava dekorací slavnostních tabulí
  • Baristický kurz – základní techniky přípravy různých druhů kávy
  • Barmanský kurz – příprava míchaných alkoholických i nealkoholických nápojů
  • Účast v regionálních a republikových soutěžích, např. O pohár Blanických rytířů ve Vlašimi, Gastronomické slavnosti M. D. Retigové v Litomyšli, Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu v Mratíně, Gastro Hradec v Hradci Králové, Czech Carving Cup v Hradci Králové, Melounový šampionát a další
Prezentace oboru
 
Prohlídka budovy na ulici Vysokomýtská
Název oboru Kuchař-číšník
Kód oboru 65-51-H/01
Délka a forma tříleté denní studium
Zakončení výuční list
Přihláška do 1. března
Přijímací řízení dle výsledků předchozího vzdělání
Místo výuky Vysokomýtská 1206, Choceň
Učební plán (PDF dokument ke stažení)

Co budeš studovat?

  • přípravu běžných i náročných jídel
  • základní techniky obsluhy
  • úpravu jídel a nápojů k podávání
  • správnou výživu
  • hodnocení kvality surovin
  • technologii zpracování
  • používání vhodných ingrediencí
  • 2 cizí jazyky

Jaké máš možnosti po vyučení?

  • zaměstnání na pozici kuchař nebo číšník v restauraci nebo hotelu
  • zaměstnání v příbuzných výrobních provozech, např. lahůdkářských provozovnách
  • samostatné podnikání v pohostinství a organizování gastronomických akcí
  • studium na odborné SŠ

Aktivity konané během studia:

  • adaptační kurz
  • odborné exkurze
  • návštěva výstav a veletrhů zaměřených na gastronomii